الطريق الي كندا

كل ما تريد معرفته


    نهاجر بالمقلوب

    شاطر

    ???? ???
    زائر

    نهاجر بالمقلوب

    مُساهمة  ???? ??? في السبت مايو 08, 2010 9:52 am

    السلام عليكم
    تحياتي لجميع الاعضاء في المنتدي
    جاتلي فكره بعد تفكير طويل و قرأة موضوعات المنتدي و مشاركات الاعضاء

    الهجره اجراءاتها صعبه و طويله و مكلفه كمان
    ايه رأيكم نهاجر بالمقلوب
    يعني نكون في كندا و بعدين نهاجر
    فكرت اقدم ادرس ماجستير او دبلومه في كندا و انا هناك اعمل طلب الهجره
    و كمان هتكون الشهاده معترف بيها عندهم لانها طالعه من دولتهم

    او ممكن حاجه تاني ندرس عن بعد شهادة بكالوريوس من هناك وده تكلفتها اقل بكتير
    ايه رأي الاعضاء و الخباراء في الموضوع ده

    و ممكن سؤال للساده الخبراء
    انا حاصل علي شهادة CMA وشهادة CFM
    و بدرس حاليا في شهادة CPA
    الشهادات ده معترف بيها في كندا و انا دارسها في مصر

    المهاجر

    عدد المساهمات : 7
    تاريخ التسجيل : 12/03/2010

    مهاجر بالمقلوب 2

    مُساهمة  المهاجر في الثلاثاء مايو 11, 2010 7:55 am

    اضم صوتي الي صوت الاستاذ احمد انا طبيب واعمل في الخليج وعايز اهاجر كندا باي شكل ايه اسرع الطرق لو دراسة اسهل ولا نعمل طلب هجرة وخاصة اني من الوظائف ال 38 المطلوبة بشدة افيدونا من فضلكم وشكرا

    AhmedMBahget

    عدد المساهمات : 1
    تاريخ التسجيل : 04/05/2010

    رد: نهاجر بالمقلوب

    مُساهمة  AhmedMBahget في الثلاثاء مايو 11, 2010 4:06 pm

    السلام عليكم
    بحثت في موضوع الهجره و لا الدراسه اسهل للسفر الي كندا
    بعد بحث طويل وجت ان الدراسه اسهل هناك و لاكن اذا كنت تريد دراسة ماجستير و دكتوراه
    و يسمح لك بالعمل اثناء فترة الدراسه هناك و هي حوالي سنتين نفس المده التي تقضيها في معادلة شهادتك
    و لكن اذا تخرجة من جامعه لديهم ستكون فرصة حصولك علي عمل اكبر من اذا عادلت شهادتك ولكن غير متأكد من هذه المعلومه
    و يمكن اثناء فترة الدراسه ان تقدم طلب هجره و اجراءاته اسهل بكتير ( و مدة الموافقه عليه اقل و لكني غير متأكد من هذه المعلومه )

    المهاجر

    عدد المساهمات : 7
    تاريخ التسجيل : 12/03/2010

    الاستاذ احمد

    مُساهمة  المهاجر في الثلاثاء مايو 11, 2010 5:14 pm

    ان العمل في كندا له مدة محددة بمعني سنتين ولكن المجالات محددة ومكلفة جدا اكبر مما تتخيل وانا اعرف ذلك كما انك لا تستطيع عمل اجراءات الهجرة الا بعد الحصول علي الماستر وتحتاج الي الحصول علي القبول في احدي الجامعات ثم الحصول علي الايلتس الاكاديمي وغالبا لابد ان تحصل علي سكور عالي اقله 7 من 9 وهذه نفس اجراءات الهجرة تقريبا طب ما نوفر ده كله ونخليها هجرة بالمرة وربنا يدبرها هناك وخاصة ان الساعات المتاحه للعمل محدودة لا تكفي للانفاق ده رايي وبعدين هجرة العمالة الماهرة حاليا اقل من سنه بتطلع الموافقة بس جهز كل اوراقك زي ما هما عايزين ده رايي

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد ديسمبر 04, 2016 7:25 pm