الطريق الي كندا

كل ما تريد معرفته


    كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    شاطر

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:30 pm

    اولا يجب ان تكون وظيفتك في اللستة الفيدرال ذات ال38 مهنة
    مع العلم انك لو كنت تعمل في احدي تلك الوظائف سابقا (العشر سنين اللي فاتت) لمدة سنة فانه يجوز لك التقديم
    ليس شرطا ان تكون المهنة تقابل المؤهل

    نقطة الاختلاف الثانية ان التقديم الان لا يتم الي السفارة مباشرة بل وحدة في كندا اسمها
    CENTRAL INTAKE UNIT موجودة في نوفا سكوتشيا

    لها عنوان ترسل الطلب عليه ومعه الحوالة الخاصة بدفهع مصاريف تقديم الطلب

    اليكم عنوانان لها

    واحد عشان خدمة الكوريير التي تطلب اسم الشارع
    والتاني بصندوق البريد

    اولا العنوان المعتاد
    Citizenship and Immigration Canada
    Federal Skilled Worker
    Centralized Intake Unit
    P.O. BOX 7500
    Sydney, NS B1P 0A9
    CANADA

    الثاني بالكوريير الي هي وسيلة بريد يعني
    Federal Skilled Worker
    Centralized Intake Unit
    196 George Street
    Sydney, NS B1P 1J3
    Canada

    بالنسبة الي الابليكاشن المطلوبة هم اربع ورقات

    ولكن لو متزوج تبقي عارف ان الزوجه ستكتب اثنين ايضا

    شوف ازاي
    الاول
    [url="http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008egen.pdf"]http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008egen.pdf[/url]
    طريقة ملاه سارفقها في الصور وده نسخة واحدة لحضرتك فقط
    الثاني
    [url="http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008_1e.pdf"]http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008_1e.pdf[/url]

    ده هيتكتب منه نسختين واحدة لك وواحدة للزوجة ولو فيه اولاد اكبر من 22سنة كمان هيكتبوه
    الثالث
    [url="http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5406E.PDF"]http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5406E.PDF[/url]
    ده برضه هيتكتب مرتين واحد لك وواحد للزوجه ولو فيه اولاد اكبر من 22 سنة

    الرابع
    [url="http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008_3e.pdf"]http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008_3e.pdf[/url]
    ده نسخةواحدة فقط احضرتك

    يبقي اجمالي الاستمارات اربعة لو اعزب و 6 لو متزوج واطفالك اقل من 22 سنة

    نبدا في ملا النموذج الاول زي زمان الصورة مش مطلوبة


    تمام كده

    هذه هي الفورم المطلوبة

    يتبع

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:31 pm

    Receiver General for Canada.

    هذا هو اسم الشخص الذي ستكون باسمه الحوالة البنكية

    تتوجه الي بنك نضيف بالنسبة الي مصر روح سيتي بنك او نوفا سكوتشيا بنك ولو قافلة خالص روح البنك الاهلي المصري

    واطلب تعمل BANK DRAFT باسم
    Receiver General for Canada

    قيمة الحوالة كالتالي
    فرد واحد 550 دولار كندي
    انت وزوجتك 1100
    انت وزوجتك وطفل واحد 1250 دولار كندي
    انت ومراتك وطفلين 1400
    انت ومراتك و3 اطفال 1550

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:32 pm

    قبل ان نضيع في التفاصيل كي تكون مقبول للتقديم لازم تكون جايب 67 نقطة في تقييم الهجرة الفيدرالي
    تكون في وظيفة في اللستة
    ال67 نقطة من 100 علي الاقل
    عوامل التقييم السن اقل من 49 سنة عشر نقاط
    التعليم 20 بكالوريوس 25 ماجستر ودكتوراه
    اللغة 16 الانجليزية ويلزم اثباتها بامتحان اليتس
    الفرنسي له 8 نقاط ويلزم اثباته امتحان delf
    خبرة العمل حتي 21 نقطة لو شغلك 4 سنين دائم او مايعادل 4 سنين لو دوام جزئي
    التوافق 24 درجة الزوجه لو متعلمة ومعاها بكالوريوس تعطيك 4 نقاط ثانوية 3 نقاط
    لو لك قرايب درجة اولي 5 نقاط
    لو معاك عقد عمل من كندا 10 نقاط
    لو سبق لك الدراسة سنتين نظاميتين في كندا خمس نقاط

    المهم اذا تم حساب انك جايب 67 نقطة ووظيفتك في اللستة تبقي تقدم
    طبعا قبل ما تقدم من الافضل انك تكشف طبيا انت والاسرة علي الفيروسات وعلي الامراض الخطرة بعد الشر لان لو فيه مشكلة طبية ممكن تعطل ملفك
    هو الحقيقة الامراض المانعة كما قرات هي الامراض ذات الخطورة علي المجتمع او التي تتتطلب نفقات علاج عالية جدا بالاضافة الي الامراض العقلية والاعاقات الشديدة يعني مش شوية كحة ولا نظرك ضعيف تخاف مدام شايف قدامك يبقي تمام

    بالنسبة لموضوع 67 نقطة هاضرب مثال لشخص متزوج معاه بكالوريوس الخبرة 4 سنين ومراته بكالوريوس عمرة اقل من 49 سنة

    السن يعطيه 10 نقاط
    الخبرة 21
    الزوجه 4 نقاط
    اللغة انجليزي مثلا 12
    فرنسي اعتبره صفر
    التعليم 20 بكالوريوس

    كده يبقي جايب 67 نقطة وهو مثلا محاسب يبقي تبع اللستة يبقي يقدم

    لو اعزب يبقي ناقصك اربع نقاط بتوع الزوجه ذات البكالوريوس
    الحل هو اما تقوي نفسك في الفرنساوي وتجيب 4 نقط فيه او تشد حيلك في الاليتس وتجيب 16 او الحل الاجرامي الاخير هو انك تتجوز وده معناه التضحية بنفسك من اجل 4 نقاط

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:32 pm

    بعد اكمال الاستمارات الاربعة لو اعزب والستة لو متزوج وبعد عمل الحوالة الي الجنرال ريسيفر فور كندا
    يبقي تبعت الطلب للعنوان اللي كتبته في اول المداخلة وهو طبعا في كندا ومالكش دعوة خالص دلوقتي بمكتب الهجرة اللي في بلدك
    هترفق مع الطلب صورة من باسبورك انت فقط كمقدم رئيسي
    هترفق ايضا الحوالة البنكية عشان الراجل الريسيفر يصرفها
    هترفق ايضا ظرفين وسط شيك كده مكتوب علي احدهم اسمك و عنوانك بالعربي
    والتاني اسمك وعنوانك بالانجليزي

    ليه بقي عشان يبعتولك عليهم الرد وممكن ايضا يكونوا ستيكرز مطبوعة باسمك وعنوانك واحد عربي وواحد انجليزي
    الموضوع سهل ما تعقدهوش

    ليس مطلوبا منك اي ارفاق لاي مستندات او صور من المستندات في هذه المرحلة
    و لاحتي صور وده افضل ( احسن لو شافوا صورتي هيرفضوني)


    مواصفات الظرف 9 في 12 بوصة
    او 23سم في 31 سم عشان التدقق والروقان
    ابعتهم بالبريد السريع المصري تكلفة اقل 60 جنيه او 70
    او بالدي اتش ال التكلفة قد تصل 200 جنيه او اكتر

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:33 pm

    دي ليستة الوظائف وهي قابلة للتعديل احتمال مع الميزانية الجديدة عشان بس ماحدش يزعل في شهر 11 طبعا معلومة غير مؤكدة برضه عشان طول الامل

    إقتباس
    0111: Financial Managers
    0213: Computer and Information Systems Managers
    0311: Managers in Health Care
    0631: Restaurant and Food Service Managers
    0632: Accommodation Service Managers
    0711: Construction Managers
    1111: Financial Auditors and Accountants
    2113: Geologists, Geochemists and Geophysicists
    2143: Mining Engineers
    2144: Geological Engineers
    2145: Petroleum Engineers
    3111: Specialist Physicians
    3112: General Practitioners and Family Physicians
    3141: Audiologists and Speech Language Pathologists
    3143: Occupational Therapists
    3142: Physiotherapists
    3151: Head Nurses and Supervisors
    3152: Registered Nurses
    3215: Medical Radiation Technologists
    3233: Licensed Practical Nurses
    4121: University Professors
    4131: College and Other Vocational Instructors
    6241: Chefs
    6242: Cooks
    7213: Contractors and Supervisors, Pipefitting Trades
    7215: Contractors and Supervisors, Carpentry Trades
    7217: Contractors and Supervisors, Heavy Construction Equipment Crews
    7241: Electricians (Except Industrial and Power System)
    7242: Industrial Electricians
    7251: Plumbers
    7252: Steamfitters, Pipe fitters and Sprinkler System Installers
    7265: Welders and Related Machine Operators
    7312: Heavy-Duty Equipment Mechanics
    7371: Crane Operators
    7372: Drillers and Blasters – Surface Mining, Quarrying and Construction
    8221: Supervisors, Mining and Quarrying
    8222: Supervisors, Oil and Gas Drilling and Service
    9212: Supervisors, Petroleum, Gas and Chemical Processing and Utilities

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:33 pm

    بعد ارسال الطلب تنتظر الرد خلال شهر شهرين في هذه الحدود
    سيتم ارسال خطاب لك يفيد بقبول طلبك مبدئيا يعني انت كده مهيا للقبول ومطلوب منك ساعتها انك تتعامل بقي مع مكتب الهجرة الخاص بمكان اقامتك لو في مصر هيبقي في سفارة كندا بالقاهرة
    لو في الخليج هيبقي مكتب لندن وهيدولك مهلة اربع شهور لانجاز المهمة او حسب الخطاب

    في الخطاب هيطلبوا منك انك تبعت ورقك كامل الي السفارة في مصر مثلا مرفق معه الاثباتات والشهادات واثبات اللغة والدراسة والزواج والفيش والتشبيه وشهادات خبرة العمل وشهادات التعليم (بكالوريوس والدرجات لك لزوجتك )
    المطلوب كل الشهادات ان تكون باللغة الانجليزية او مترجمة عند مترجم رسمي معتمد مثل فؤاد نعمة مثلا امام الحرية مول او الطوبجي في جوار وزارة الصحة المصرية

    شهادات الميلاد تحصل عليها من الدور الثاني في وزارة الصحة وتملاها في الطوبجي وتاخدهاالوزارة تناني مختومة تروح الوزارة وانت معاك الشهادات الميلاد الرقم القومي الكومبيوتر عشان تخلص

    قسيمة الزواج تطلع واحدة من اي سجل مدني بالرقم القومي غصب عن عين بتوع السجل لانهم بيستعبطوا احيانا ويقولوا طلع من المحكمة تكاسلا منهم حاولوا يغلسوا علي بس علي مين والبركة في مدام سمية هي اللي دلتني وبعدها تطلع علي وزارة العدل في لاظوغلي الدور مش فاكر كام العاشر واللا الاتناشر مش فارقة تترجمها

    شهادات الكلية اما تطلع اساسا بالانجليزي او تترجمها لك ولزوجتك

    شهادات الخبرة اما تطلعها انجليزي من الاول او تترجمها والشهادة المهم يكون فيها بداية العمل تاريخا ومهام عملك فيه ومؤرخة حتي يوم انتهاء عملك يعني
    تشهد شركة كذا بان السيد فلان يعمل محاسب في الفترة من الي (مهم جدا ) وانه يقوم بالعمل الاتي كذا وكذا
    التوقيع وعنوان الشركة والتليفون

    التوثيق في الخارجية مش مهم
    خطاب التامينات مش مهم

    لا تنسي صورة الاليتس

    علي فكرة برضه الورق اللي هيتبعت السفارة كله صور
    الاصول عند المقابلة او عندما يطلبوها منكم ( هتاكد ثواني ولو مدام سمية تفيدنا يكون افضل)

    يتبع

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:34 pm



    اظن الموضوع سهل جدا حتي الان
    الاسماء يجب ان تطابق الباسبور
    اسم العائلة هو الرابع
    الجيفن نامز هي اسمك واسم الاب واسم الجد

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:35 pm

    الصور الفوتوغرافية مش مطلوبة مبدئيا

    قناوي

    عدد المساهمات : 21
    تاريخ التسجيل : 11/02/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  قناوي في الخميس فبراير 11, 2010 3:36 pm

    الورقة الثانية شيدول 1 باك جروند ديكلاراشن
    خد بالك واحدة لك ببياناتك وواحدة للمدام ببياناتها هي اوعي تغلط
    ايضا السؤال التاسع عن السجل الاجرامي للشخص او تعلم علي ييس لتضيع نفسك كله نو مش معني انك اخدت يومين في الحجز انك تكتب ييس

    sarakhal
    زائر

    انا قدمت طلب سابق

    مُساهمة  sarakhal في الجمعة مارس 19, 2010 3:21 pm

    انا تقدنت بطلب عن طريق محمامي منذ سنه فهل اقدم طلب جديد ام على الطلب القديم

    sarakhal
    زائر

    المقصود دفعت الرسوم

    مُساهمة  sarakhal في الجمعة مارس 19, 2010 3:24 pm

    دفعت الرسوم فهل ادفع مره اخرى وهل التقييم اولا ام ان الدفع يتم مع التقييم

    المهاجر

    عدد المساهمات : 7
    تاريخ التسجيل : 12/03/2010

    الاخ الفاضل قناوي

    مُساهمة  المهاجر في الأربعاء أبريل 21, 2010 6:19 pm

    [b]انا طبيب وزوجتي تدرس حقوق ولكنها لديها فيروس سي والحمد لله علي كل حال فهل يمكن ان اسافر وحدي دون ضمهم في الطلب
    ؟ وهل هناك طريقة للحاق بي هناك معي جزيل الشكر ارجو الاهتمام

    mohamedawady

    عدد المساهمات : 2
    تاريخ التسجيل : 24/06/2010

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  mohamedawady في الخميس يونيو 24, 2010 2:58 pm

    دى اول مشاركه ايه فباريت تستحملونى .انا مدرس جراحه قلب فى كليه الطب من29 سبتمبر 2009 وحاليا باشتغل فى السعوديه كجراح قلب وانا ناوى اقدم هجره بس فى شويه حاجات اول حاجه اقدم كطبيب ولا كمدرس بالجامعه؟ مع العلم انى خريج 96 والدكتوراه 2008 يعنى الخبره تتحسب على طبيب ولا مدرس بالجامعه وتانى حاجه انا الباسبور مكتوب فيه الوظيفه طبيب مش مدرس فى كليه الطب اقدم دلوقتى ولا استنه لحد مارس الى جاى لما انزل اجازه واغير الباسبور ولا اقدم دلوقتى وبعدين اغير الباسبور بعد حوالى 9 شهور. متشكر جدا ومنتظر ردكم

    ????
    زائر

    شوية استفسارات

    مُساهمة  ???? في الخميس أغسطس 19, 2010 6:44 am

    السلام عليكم
    انا عجبتني الصفحة جدا لان حسيت انو الردود مفيدة جدا و بجد مشكوريين جدا
    انا عندي استفسارات
    انا عايزة اهاجر لكندا واشتغل هناك
    بس عندي شهادة البكلاريوس حقت الطب و سنة اشتغلت فيها الامتيار و سنة واحدة خبرة في الجراحة و الاصابات
    مع العلم اني مش متجوزة بس مخطوبة و خطيبي دكتور و عندو بكلاريوس وعمل الامتياز زيي و نحنة ما نقدرش نتجوز دلوقتي لاسباب كتيرة
    وانا عملت الايلتس و جبت سكور 7 من 9 ... بس الفرنسي انا مبعرف فية اي حاجة للاسف
    و ما سافرت كندا من قبل و معنديش قرايب هناك
    و مش عارفة يعني الواحد يبدا بايه ... و بالمعلومات الي فوق دي ممكن اهاجر انا و خطيبي ولا لا
    ولو ممكن ... الفلوس الي بحتاجها كام عشان موضوع الهجرة و الامتحانات للمعادلة كلها
    وفي سؤال رابع معليش غلست عليكم بكترة الاسئلة.. بحسب خبرتك لحدي ما الواحد يتخصص و يشتغل ممكن تاخد معاة كام سنة
    و بجد مشكورين على المجهود دا انتو بتساعدو ناس كتيرين جزاكم الله خيرا

    joe dong
    زائر

    استفسار

    مُساهمة  joe dong في السبت نوفمبر 13, 2010 2:27 pm

    أخى العزيز قناوى استفسار اذا سامحت
    فى الفيدرال عشان آخد فى الفرنساوى 4 من 8 ده يبقى مستوى ديلف الكام

    shylastylez

    عدد المساهمات : 1
    تاريخ التسجيل : 15/11/2011

    رد: كيف تهاجر بدون محامي (فيدرال)

    مُساهمة  shylastylez في الثلاثاء نوفمبر 15, 2011 2:39 am

    ياريت ياجماعه بعد اذنكم لو ممكن حد يجاوبنى على الاسئله دى انا معايا بكالوريوس فى الميكروبيولوجى ودبلومه فى التحاليل الطبيه فهل يكون الاسكور عن التعليم بالنسبه لى 22 لان لو الدبلومه مع البكاوريوس يعطوا 22 نقطه هاكون كده مؤهل للفيدرال لانى متزوج وخبرتى اكتر من 4 سنوات وكمان امتحنت ايلتس وجبت اسكور 6.5 وعمرى 28 سنه وبكده يكون الاسكور الكلى 67 بالضبط فعايز اتاكد من موضوع الدبلومه +البكالوريوس 22 والا 20 بس
    فيه سؤال كمان لما الابلكيشن بيتبعت على CIO فى كندا مع الشيك هل من الممكن ان الورق يترفض والا مسألة وقت

    louay83

    عدد المساهمات : 2
    تاريخ التسجيل : 16/12/2011

    استفسار

    مُساهمة  louay83 في الأحد ديسمبر 18, 2011 6:14 am

    انا عراقي مقيم بصفة قانونية في الجزائر و اريد عمل ملف فيديرال و ارساله فاين ارسله و كيفية دفع المصاريف دون الجوءلمحامي هل ارسل الملف الى سفارة كندا في باريس كون ملفات الجزائر تابعة اسفارة كندافي باريس .او ارسل الملف مباشرة الى اولا العنوان المعتاد
    Citizenship and Immigration Canada
    Federal Skilled Worker
    Centralized Intake Unit
    P.O. BOX 7500
    Sydney, NS B1P 0A9
    CANADA

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد ديسمبر 04, 2016 7:20 pm